Kies een categorie:
Winkelwagen

Over Ons

Bunzlaunoord - Pools aardewerk - Pools servies


Hoe het is begonnen

Bunzlau is de Duitse naam van wat nu bekend is als de Poolse stad Boleslawiec. In de periode van halverwege de 18e eeuw tot 1945 is Boleslawiec onderdeel van Pruisen geweest en is de stad Bunzlau gaan heetten. In de tweede helft van de 18e eeuw is een grote bloeiperiode voor het keramiek geweest, vandaar nu nog de naam Bunzlau. In de tweede wereldoorlog is Boleslawiec zwaar beschadigd door het oprukkende rode leger van Rusland. De productie van keramiek is stil komen te liggen. In 1947 wordt Pruisen opgedeeld, het grootste gedeelte valt nu in Duitsland en in Polen. De stad Bunzlau ligt nu in Polen en wordt weer Boleslawiec genoemd. Pas in 1970 werd de productie van het traditionele keramiek weer opgestart. Bunzlau Castle is een merknaam, het keramiek, Pools aardewerk of Pools servies dus, wordt geproduceerd door Ceramica Artystyczna.


Bunzlaunoord

In 2015 kwam ik in de kringloop 3 schattige mokjes tegen die me opvielen door hun model (mug farmer). Eenmaal thuis ben ik op de merktekens die onder op de mokjes stonden gaan zoeken op internet en al snel kwam ik erachter dat het Pools keramiek was. Visite vroeg mij vaak,  “waar heb jij deze leuke mokjes (farmer mug) vandaan “? En dan kwam mijn verhaal van de kringloop weer. Daarna heb ik nooit meer iets gespot op welke kringloop of rommelmarkt dan ook. Gelukkig wordt het Poolse leuke Bunzlau Castle servies gewoon nieuw verkocht!Door de jaren heen ben ik het servies gaan sparen en inmiddels zo enthousiast dat ik ook graag anderen blij wil maken met dit gezellige servies wat “eerlijk” gemaakt is en in Europa geproduceerd wordt. Het uitgebreide Poolse servies van Bunzlau Castle is verkrijgbaar in 45 verschillende decors, je kunt dus naar smaak mixen en matchen maar je kunt ook kiezen voor een decor, dit maakt het tot een heel persoonlijk servies en is het heel leuk om dit servies te sparen. De schalen en borden worden met de hand gemaakt en voor de overige servies onderdelen wordt een mal gebruikt. Het Poolse aardewerk is zeer sterk kan in oven en magnetron en natuurlijk in de vaatwasser (behalve het uit 2 delen samengestelde taartplateau). Daarom is het servies heel praktisch en bruikbaar voor elke dag en kun je er steeds weer van genieten! Naast het uitgebreide servies, heeft de merknaam Bunzlau Castle ook bijpassend keukentextiel, bestek en glaswerk, voorraadpotten, vazen, home Deco (woonkleden, kussens). Een deel hiervan is te zien in de winkel van Bunzlaunoord, overige is via de webshop leverbaar.Noord

Ik woon in het Noorden van Nederland, buitengebied van Lippenhuizen (Friesland) en het leek me leuk om dit in de naam enigszins terug te laten komen. Naast de webshop hebben wij een winkel aan huis die op vaste tijden en daarnaast op afspraak voor u geopend is.

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.